• Ginny Ranu

Maar wat doe je nu eigenlijk?

Updated: Jul 14, 2020


Zoals je ongetwijfeld hebt gelezen, gezien of gehoord heb ik inmiddels een half jaar geleden mijn belang in Vacature Via Ginny verkocht. Na zes spannende, succesvolle en leerzame jaren was het tijd voor nieuwe dingen. Maar waar ben ik nu precies mee bezig? Een vraag die mij iedere week wel wordt gesteld. Het antwoord is: een aantal verschillende dingen (cue collectieve verwarring).


Freelance Creative Consultant

In Q4 van 2019 ben ik mijn eigen consultancybureau gestart genaamd Ginny Werkt.

Ik help bedrijven met het vinden van creatieve kansen en oplossingen doormiddel van consultancy. Hierbij verbind ik mijn netwerk en de kennis die ik de afgelopen 15 jaar heb vergaard in de creatieve branche als werknemer en werkgever. Ook zet ik op deze manier mijn creativiteit in om content te creëren voor merken waarmee ik me verbonden voel.


A.W. Bruna - de uitgeverij die mijn eerste en tweede boek uitgeven - is momenteel o.a.een van mijn opdrachtgevers. Voor A.W. Bruna zet ik me in als freelance Creative Consultant waarbij ik me bezig houd met Author & Repertoire en onlangs tekende ik mijn tweede auteur. Mijn werkzaamheden houden in dat ik (potentiële) auteurs scout en aqcuireer en hen per project begeleid tijdens het creatieve proces van het schrijven en publiceren van hun boek. Van de tekentafel tot marketing en PR; ik ben creatief betrokken als consultant.

Een geweldig proces om nu onderdeel van te mogen zijn.

Het boek 'Licht Leven', geschreven door Nanne van der Leer (bekend van het populaire Instagramaccount '@liefleven') zal in juli 2020 uitgebracht worden. Het betreft een non-fictie boek dat mensen helpt licht in de duisternis te scheppen door middel van het doorlopen van 7 stappen. Het autobiografische boek van Koen Kardashian staat gepland voor november 2020.

"Jack of all trades, master of none, oftentimes better than a master of one"

Schrijver

In 2018 kwam mijn eerste boek 'Ginny werkt - De jobguide voor jouw droombaan' uit waarin ik mensen ondersteun in de zoektocht naar een droombaan door de juiste vragen te stellen. Het boek - uitgegeven door A.W. Bruna - ligt nog steeds in de winkel en is online te koop.

Met bijdragen van o.a. Sophia Tienstra, Monica Geuze, Nathalie Wouters, Yeliz Çicek en vele anderen is het boek een handleiding en tegelijkertijd een inspiratiegids voor lezers.

Momenteel werk ik aan een nieuw boek(je) met als onderwerp 'de dood'. Het boek staat gepland voor 2021 en zal wederom gepubliceerd worden door A.W. Bruna Uitgevers.


Werk & Carrière

Nu ik me niet meer actief bezig houdt met vacatureadvertenties vragen veel mensen zich af of ik me dan nog wel bezig houd met het onderwerp 'werk & carrière'. Absoluut! Je vindt me bijvoorbeeld regelmatig in diverse (print)media. Zo deelde ik onlangs mijn kennis met Het Financieele Dagblad over 'jonge werknemers'. Daarnaast is mijn boek 'Ginny Werkt - De jobguide voor jouw droombaan' nog steeds een veel verkocht en geraadpleegd boek bij het vinden van de juiste baan. Ook zet ik social media regelmatig in om topics binnen 'werk & carriere' te bespreken en voor het delen van tips en tricks.

Tijdens Amsterdam Dance Event 2019 werd ik ingehuurd als freelance Consultant en mocht ik ruim dertig jonge ambitieuze starters adviseren m.b.t. hun kansen in de muziekbranche. Dit, door samen naar hun CV te kijken en deze te optimaliseren waar nodig voor de arbeidsmarkt.

In 2019 was ik als gastdocent 'Solliciteren' actief op de Herman Brood Academie in Utrecht waar jonge scholieren worden klaargestoomd voor een glansrijke carrière in de muziekbranche.

Ook ben ik actief als gastspreker en moderator op het gebied van 'werk & carrière' en ben ik al te gast geweest bij events van o.a. Quote, Happinez, Joke Smit Prijs, Sloggi X NSMBL, ADE, Warner Music Benelux en meer.

Alsof dat allemaal niet genoeg is ben ik iedere dag nieuwe kansen aan het spotten en sta ik altijd open voor interessante samenwerkingen.

ginnyranu.com​

© 2019 - Ginny Ranu