Een week of twee geleden uploadde ik een paar foto’s van mijn nieuwste DIY project op Twitter, Instagram en Reddit. Niet al te lang geleden kwam er op social media een advertentie van een balkonbar voorbij. Ik heb een balkon, ik heb geen bar. Een kleine optelsom in mijn hoofd deed mij besluiten dat ik dit item nodig had. De prijs voor de balkonbar hield me echter tegen.

DIY, ik doe het lekker zelf

Vorig jaar besloot ik een loungebank te maken voor op het balkon, zodat je lekker in de zon kunt liggen bij ons thuis. Van hout wat ik bij Praxis op maat had laten zagen. Hout wat ik op de fiets mee naar huis moest nemen, maar wat veel te zwaar was.
Na bloed, zweet, tranen, gebroken zaagjes, koppelstukken te weinig en de verkeerde maat schroevendraaier was ‘ie af. Kussens erbij en hop je kon zo uren de brandende zon in op ons balkon.

Wat een minpunt was, was dat het een vrij solide boxconstructie was. Dat is op zich mooi en daar is niks mis mee, maar wel als er geen ventilatie mogelijk is anders dan via de vlonders waar hij op staat. En laar het nou net lekker warm en vochtig onder die vlonders zijn. Een waar utopia voor alle zilvervisjes in heel Amsterdam die zich daar dan ook onder hadden verzameld.

Creepy critters

Aangezien mijn vriend en ik rillingen krijgen van alles wat kruipt in ons huis (we hebben nog geen babies), heb ik de loungeeebank dan ook afgebroken een paar weken geleden. De zilvervissen trekken langzaam weg, zoals mensen uit een uitgeputte goudmijn.
Maar nu had ik hout over. En veel. Nou kun je heel veel met hout en is het daardoor soms lastig om vast te stellen wat je er dan mee wil. Opgevoed door ouders die zelf niet vies zijn van klussen, DIY-projecten en kunst maken, vond ik dat ik er iets mee moest. En toen kwam zowaar dat balkonbarretje weer in mijn hoofd voorbij. Alleen waar het wordt verkocht als bar, wilde ik een balkonbureau, zodat ik in het zonnetje kan werken.

Klussen met Ginny

Zonder een voorbeeld ben ik zelf aan de slag gegaan en na een middag in de zon te hebben geklust, was het balkonbureau dan eindelijk af. Trots als ik was meteen even een paar foto’s op het internet geknald en bam, viraltje op Twitter te pakken. Tientallen likes, retweets en berichten van mensen die het echt een vet ding vonden.

DIY balkonbureau ginny ranu

Idee gezocht

De grap is dat ik nog steeds hout over heb, dus als je nog een leuk idee hebt voor mij om te maken. LET ME KNOW!

Hier mijn tweet met meer dan 700 likes: Tweet
Beeld: Ginny Ranu en een niet aan het artikel gerelateerde cheetah